söndag 1 februari 2009

Vinterns goda ting

Även om man älskar att laga mat kan man bli lätt stressad över alla nya recept som dyker upp så fort man slår på datorn eller TV:n. Sverige är väl dessutom ett av världens kokbokstätaste länder. Bland alla dessa kokböcker har jag funnit en verklig favorit: "Vinterns goda ting", av Anna och Fanny Bergenström.Förutom att boken presenterar vinterns blommor och dekorationer på ett smakfullt sätt så är recepten helt suveräna. Riktiga klassiker! Hasselnötsbrödet blev en succé kring jul. Baguetterna som går snabbare att göra än tiden det tar att gå till kvartersbutiken och köpa bröd är oslagsbara. Citronkakan är en riktig syrlig goding. Tack vara de pålitliga recepten har jag till och med vågat mig på att laga - barndomens plåga - kokt gädda med pepparrots sås. Ett vågat försök som kommer att upprepas. Jättegott!

1 kommentar:

Lisas mamma sa...

Jag älskar den boken - den är tidlös! Har faktiskt aldrig provat citronkakan, men jag tittar på den varje gång jag bläddrar i boken; ska göra ett allvarligt försök nästa gång jag handlar citroner. Familjen Odén inspireras just nu från "Smaker från Saltå Kvarn".